Pazartesi, Ocak 02, 2006

Asaf Savaş Akat


Prof.Dr.Asaf Savaş Akat;
3 Şubat 1943 doğumlu Akat, Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümüne girmiş, 1968 yılında yüksek lisansa (East Anglia) , 1969 yılında da (İstanbul Üniversitesi) doktoraya başlamıştır . Yine 1970 yılında doktora çalışmaları sırasında LSE'de de bir süre bulunan Akat, 1966 yılında İstanbul Üniversitesi'nde asistan olmuştur.Akademik hayatına uzun yıllar İstanbul Üniversitesi'nde devam eden Akat, 1996 ylında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne kurucu üye olarak başlamıştır.Halen aynı üniversitenin iktisat bölümünde; iktisada giriş ve makro ekonomi dersleri vermektedir. (kaynak, http://akat.bilgi.edu.tr)

Hocamızla bir kez NTV programında tanışma şansım olmuştu.Çok neşeli ve heyecanlı bir insandır kendisi.Bölüm öğrencilerinden aldığım duyumlara göre ekonomik değişkenleri izlemeyi öğretmesinin yanında, analiz yeteneğini de geliştirdiği arkadaşlara bu konuda yoğun destekte bulunuyormuş.
Hocamız akademik görevinin yanında; bir yandan NTV Ekodiyalog'a bir yandan da köşe yazarlığına devam etmektedir. Bir kısım iktisatçılar tarafından, hiç de hoş olmayan, "televoleci bunlar" yakıştırması yapıldığını bilmeyenimiz yoktur.
Geçen gün yine bir vatandaş "Kimin için yorum yapıyorsunuz" gibisinden bir soru sordu.Ve yine Deniz Gökçe hocamız :) Asaf hocayı kızdırmak için benzer 2 sorunun üzerine bunu izletince, hoca açtı ağzını yumdu gözünü :) :)
-Pek tabii, faiz halkın sorunu değil, enflasyon değil, dış açık hiiiiç değil....

Hocam siz sakin olun, biz anlıyoruz sizi... İyi ki iktisatçıların kendi dili var :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

'Televoleci bunlar' diyenler fazlasıyla ayıp ediyorlar.

Asaf Savaş Akat, şu anda ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri en sağlıklı şekilde okuyabilen ekonomistlerden biri.

Tansel dedi ki...

2 gün sonra eko-diyalog ile ilgili bir yazı koyacam anlarız o zaman neciler.